Ρολά πορτοκαλιού κανέλας

admin
4 Λεπτά
4 Λεπτά

Αυτά τα ρολά κανέλας με γεύση πορτοκαλιού είναι τρυφερά, γλυκά και κολλώδη. Καλυμμένα με μία γυαλιστερή και σούπερ κρέμα τυριού πορτοκαλί, αποτελούν μια καταπληκτική απόλαυση για brunch που θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει απίστευτα αρωματικά.

Υλικά:

  • ¾ φλιτζάνι ζεστό πλήρες γάλα (110 βαθμοί Φ (43 βαθμοί Κελσίου))
  • (7 γραμ.) συσκευασία ενεργή ξηρή μαγιά
  • μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • μεγάλο κρόκο αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • ¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μοιρασμένο ή περισσότερο όσο χρειάζεται
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • σπρέι μαγειρικής

Για γέμιση

  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • ½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη
  • κουταλάκια του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού

Για Frosting

  • 113 γραμ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού
  • κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

Εκτέλεση:

  1. Ρίξτε ζεστό γάλα στο μπολ ενός μίξερ με εξάρτημα για τη ζύμη. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα τη μαγιά στην επιφάνεια του γάλακτος. Αφήστε να σταθεί μέχρι να αφρίσει, 5 με 10 λεπτά.

  2. Προσθέστε αυγό και κρόκο αυγού, βούτυρο, μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού και χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα της μαγιάς. Χτυπάμε στο χαμηλό μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 45 δευτερόλεπτα. Προσθέστε 2 φλιτζάνια αλεύρι, χτυπάμε στο χαμηλό μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή ζύμη, περίπου 1 λεπτό. Απενεργοποιήστε το μίξερ, μεταβείτε στο εξάρτημα με γάντζο ζύμης. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι και αλάτι, χτυπήστε σε μέτρια ποσότητα μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική, για 7 με 10 λεπτά. Εάν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερο για να πετύχετε μια μαλακή ζύμη. Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά κολλώδης.
  3. Συγκεντρώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, περίπου 1 ώρα.
  4. Συνδυάστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού για τη γέμιση σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 1 λεπτό. Αφήνετε στην άκρη.
  5. Χτυπάμε τη ζύμη και τη μεταφέρουμε σε μια καλά αλευρωμένη επιφάνεια. Τυλίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο 10 x 18 ιντσών. Απλώστε τη γέμιση στην επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας ένα περίγραμμα 1/2 ίντσας κατά μήκος της επάνω μακριάς άκρης.
  6. Τυλίξτε τη ζύμη για να δημιουργήσετε ένα κούτσουρο και πιάστε ραφή για να σφραγιστεί.
  7. Κόψτε το κούτσουρο ζύμης σε 12 ίσα ρολά (πλάτους περίπου 1 1/2 ίντσας). Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί 13 x 9 ιντσών. Καλύψτε χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το στην άκρη να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να φουσκώσει και σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος, για 30 με 45 λεπτά.
  8. Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς Φ (190 βαθμοί C).

  9. Ψήνετε τα ρολά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, για 22 με 25 λεπτά.

  10. Όσο ψήνονται τα ρολά, ετοιμάζουμε το frosting. Συνδυάστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα κουπιών. Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει πολύ λείο και κρεμώδες, για 2 με 3 λεπτά.

  11. Βγάζουμε τα ρολά από το φούρνο και τα μεταφέρουμε σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και μετά απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω από τα ρολά. Σερβίρετε ζεστό.
Μοιραστείτε το: