Ριζότο με Αστακό

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με ένα πιάτο εντυπωσιακό και γευστικό, τότε το ριζότο με αστακό είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα.

Υλικά:

  • 2 αστακοί (περίπου 500 γρ.)
  • 400 γρ. arborio ρύζι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1,5 λίτρο ζωμός κανάτας
  • 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τους αστακούς σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι με αλατονερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τους αστακούς από το κατσαρολάκι και αφήστε τους να κρυώσουν επάνω σε ένα πιάτο. Αφαιρέστε τα καλύμματα τους και αφαιρέστε το κρέας τους από το κέλυφος. Κόψτε το κρέας σε κομμάτια και βάλτε τα στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο και ανακατέψτε καλά.
  7. Προσθέστε τον ζωμό σταδιακά, συνεχίζοντας να ανακατεύετε το ρύζι συνεχώς, μέχρι να παχύνει και να γίνει κρεμώδες.
  8. Προσθέστε το κρέας του αστακού και ανακατέψτε καλά.
  9. Σερβίρετε το ριζότο με τον ζεστό αστακό, αλατοπιπερώνοντας και στολίζοντας με φρέσκο κόλιανδρο.
Μοιραστείτε το: