Τα ραβιόλια με αστακό είναι ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις σε κάθε επίσημη ή εορταστική σας συγκέντρωση.
Υλικά:
- 500γρ. ραβιόλια
- 1 κιλό αστακός, καθαρισμένος και κομμένος σε μικρά κομμάτια
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται
Για την κρέμα:
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 1/2 φλ. γάλα
- 1 κ.σ. ξερό θυμάρι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον αστακό και σοτάρετε μέχρι να γίνει ροζ. Προσθέστε το λευκό κρασί, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και αφαιρέστε από τη φωτιά.
- Βράστε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίστε καλά.
- Για την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το γάλα, το θυμάρι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Αφήστε να βράσει και ανακατέψτε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσθέστε τη μουστάρδα, το ξύσμα από το λεμόνι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Σερβίρετε τα ραβιόλια σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένα με τον αστακό και προσθέστε μια κουταλιά κρέμα στο πιάτο.