Ραβανί

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το ραβανί είναι ένα ελαφρύ, αφράτο και αρωματικό γλυκό που μπορεί να σερβιριστεί στους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μόνοι σας

Υλικά:

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κομμάτι κανέλας
  • 1 κομμάτι φλούδας λεμονιού

Για το ραβανί

  • 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
  • 5 αυγά
  • Αμύγδαλα φλούδας για το στόλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Για το σιρόπι, βάζετε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρει μια σιροπειακή υφή. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.
  3. Για το ραβανί, ανακατεύετε το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
  4. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζετε το βούτυρο, το γάλα και τη ζάχαρη μαζί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να θερμανθεί το γάλα.
  5. Προσθέτετε τη ζάχαρη στο μείγμα βούτυρου και ανακατεύετε καλά.
  6. Αφαιρείτε το μείγμα βούτυρου από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά.
  7. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα στο μπολ με τη σιμιγδάλι.
  8. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα και λευκά.
  9. Ανακατεύετε το μείγμα βούτυρου σιροπιού στο μπολ με το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
  10. Προσθέτετε τα αυγά στο μείγμα σιμιγδάλου και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  11. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε το μείγμα στο ταψί.
  12. Ψήνετε το ραβανί στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά στην επιφάνεια.
  13. Αφαιρείτε το ραβανί από το φούρνο και ρίχνετε το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό ραβανί.
  14. Αφήνετε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.
  15. Σερβίρετε το ραβανί σε κομμάτια και στολίστε την κορυφή με αμύγδαλα φλούδας.
Μοιραστείτε το: