Αυτή η συνταγή για πράσινα μακαρόνια είναι μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου.
Υλικά:
- 4 μεγάλες πιπεριές poblano
- 1/4 φλιτζ. συσκευασμένα φύλλα κόλιανδρου, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο ή νερό
- 454 γρ. Μακαρόνια
- 113 γρ. τυρί κρέμα, σε κύβους
- Αλάτι kosher
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Γυρίστε το μπόιλερ σε υψηλή θερμοκρασία και στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με αλουμινόχαρτο. Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψί και τις ψήνετε, γυρίζοντας κατά διαστήματα με λαβίδες, μέχρι να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το τσίλι σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τις πιπεριές να αχνιστούν για 10 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη και αφαιρέστε τη φλούδα από τις πιπεριές. Αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους σπόρους και ψιλοκόψτε τις πιπεριές.
- Ρίξτε τις πιπεριές, το κόλιαντρο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή στο μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το μείγμα πιπεριών και στη συνέχεια ανακατέψτε με ζωμό λαχανικών ή νερό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά, 3 με 4 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τα μακαρόνια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό και στη συνέχεια στραγγίστε.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει εντελώς στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίξτε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέτοντας το νερό που κρατήσατε για να χαλαρώσει η σάλτσα, αν χρειάζεται. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με κόλιαντρο.