Η πατατοσαλάτα είναι εύκολη στην παρασκευή και προσφέρει πολλές θρεπτικές αξίες. Το κρεμώδες ντρέσινγκ της μαγιονέζας και κρέμας γάλακτος μαζί με το δροσερό δυόσμο και το άνηθο προσθέτουν πολύ στη γεύση.
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. μαγιονέζα
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. αποξηραμένo φρέσκo άνηθο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά αλλά να παραμένουν σφιχτές.
- Αδειάστε τις πατάτες από το νερό και βρέξτε τις με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα και να διατηρηθεί η υφή τους.
- Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος μαζί με το δυόσμο και το άνηθο.
- Προσθέστε τη μίξη μαγιονέζας στο μπολ με τις πατάτες
- Αλατοπιπερώστε τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σύνθεση. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στην πατατοσαλάτα σταδιακά και κατά προτίμηση, ώστε να βελτιώσετε τη γεύση της.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε κάποια άλλα υλικά όπως καλαμπόκι, αγγουράκι, καρότο, αυγό, λάχανο, κ.λπ. για να προσθέσετε περισσότερη ποικιλία και χρώμα στη σαλάτα σας.
- Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου για να κρυώσει και να ενισχυθούν οι γεύσεις.
- Σερβίρετε την πατατοσαλάτα σε ένα μπολ και απολαύστε τη μαζί με φρεσκοψημένο ψωμί.