Πατάτες Boulangère

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • λίγα κλωνάρια θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κιλό αλευρωμένη πατάτα, όπως Maris Piper ή Desirée, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες, με το χέρι ή χρησιμοποιώντας επεξεργαστή τροφίμων
  • 425 ml ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C/ανεμιστήρα 180°C/αέριο 6.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια και τα κλωναράκια θυμάρι στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρά χρώμα (περίπου 5 λεπτά). Απλώνουμε μια στρώση πατάτες πάνω από τη βάση ενός λαδωμένου ταψιού γκρατέν 1,5 λίτρου.
  3. Πασπαλίζουμε από πάνω μερικά κρεμμύδια (δείτε την εικόνα, παραπάνω) και συνεχίζουμε το στρώσιμο, τελειώνοντας με μια στρώση πατάτες.
  4. Περιχύνουμε τον ζωμό και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και η κορυφή να είναι χρυσή και τραγανή.

Μοιραστείτε το: