Αυτή η συνταγή είναι ένας εύκολος τρόπος για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση των λαχανικών και των πατατών σε ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια.
Συστατικά
- 400 γρ πατάτες τηγανιτές κατεψυγμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ αγγούρι ψιλοκομμένο
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
- 6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
- 40 γρ φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Ρίξτε τις τηγανιτές πατάτες με την αποξηραμένη ρίγανη και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύουμε το αγγούρι με τις μαύρες ελιές, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε το ελληνικό γιαούρτι με τη μισή θρυμματισμένη φέτα σε ξεχωριστό μπολ.
- Ρίξτε τις πατάτες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, προσθέστε από πάνω τη σαλάτα και το μείγμα γιαουρτιού και στη συνέχεια σκορπίστε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.