Πατάτες φορτωμένες

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
πατάτες φορτωμένες

Αυτή η συνταγή είναι ένας εύκολος τρόπος για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση των λαχανικών και των πατατών σε ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια.

Συστατικά

  • 400 γρ πατάτες τηγανιτές κατεψυγμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 6 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
  • 40 γρ φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε τις τηγανιτές πατάτες με την αποξηραμένη ρίγανη και το ελαιόλαδο και στη συνέχεια μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ανακατεύουμε το αγγούρι με τις μαύρες ελιές, τα ντοματίνια και τον μαϊντανό. 
  3. Ανακατεύουμε το ελληνικό γιαούρτι με τη μισή θρυμματισμένη φέτα σε ξεχωριστό μπολ. 
  4. Ρίξτε τις πατάτες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, προσθέστε από πάνω τη σαλάτα και το μείγμα γιαουρτιού και στη συνέχεια σκορπίστε την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Μοιραστείτε το: