Παραδοσιακή Γιαουρτόπιτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η Γιαουρτόπιτα είναι μια ελαφριά και νόστιμη γλυκιά πίτα που φτιάχνεται από απλά υλικά όπως αυγά, γιαούρτι, αλεύρι και ζάχαρη. Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας,

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζανι ελαιολαδο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • αλεύρι για το παστέλι
  • βούτυρο για το παστέλι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε μια πυρέξ φόρμα πίτας.
  2. Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν αφράτα.
  3. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ και ανακατεύετε καλά.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στην πυρέξ φόρμα πίτας και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφί (εισάγετε ένα μαχαίρι στη μέση της πίτας και βγάλτε το: αν βγει καθαρό, η πίτα είναι έτοιμη).
  5. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει για λίγο στη φόρμα.
  6. Ενώ η πίτα κρυώνει, μπορείτε να προετοιμάσετε το παστέλι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αναμειγνύετε μερικές κουταλιές αλεύρι με βούτυρο μέχρι να δημιουργήσετε ένα παστέλι σαν ζύμη. Προσθέτετε αλεύρι ή βούτυρο αν χρειάζεται για να πετύχετε την κατάλληλη υφή.
  7. Μετά τον προθέρμανση του φούρνου, ρίχνετε το παστέλι πάνω από την πίτα και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το παστέλι να γίνει χρυσαφί.
  8. Βγάζετε την πίτα από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια την βγάζετε από τη φόρμα και την αφήνετε να κρυώσει πλήρως σε ένα πιάτο.
  9. Σερβίρετε τη γιαουρτόπιτα. Μπορείτε να τη στολίσετε με φρέσκα φρούτα ή με μέλι

 

Μοιραστείτε το: