Το παγωτό σοκολάτας είναι μια κλασική συνταγή που ικανοποιεί κάθε λάτρη της σοκολάτας και του παγωτού. Με απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παγωτό με εξαιρετική γεύση και απαλή υφή
Υλικά:
- 500 ml φρέσκο γάλα
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- 200 γρ ζάχαρη
- 100 γρ κακάο
- 100 γρ σοκολάτα άγριας ζύμης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
- Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, συνεχώς ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να πυκνώσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Προσθέστε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και μετά προσθέστε το στο μπολ με το γάλα και ανακατέψτε καλά.
- Βάλτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες της μηχανής για να κάνετε το παγωτό.
- Αφού το παγωτό παγώσει αρκετά, βγάλτε το από την παγωτομηχανή και βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο.
- Προσθέστε στο παγωτό κομματάκια σοκολάτας, φουντούκια ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας μέρος.
- Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, για να παγώσει πλήρως και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
- Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες και απολαύστε το με την παρέα σας.