Παγωτό Σοκολάτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το παγωτό σοκολάτας είναι μια κλασική συνταγή που ικανοποιεί κάθε λάτρη της σοκολάτας και του παγωτού. Με απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα παγωτό με εξαιρετική γεύση και απαλή υφή

Υλικά:

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ κακάο
  • 100 γρ σοκολάτα άγριας ζύμης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Χτυπήστε καλά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  3. Βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, συνεχώς ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα να πυκνώσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε στο μείγμα τη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.
  5. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά και μετά προσθέστε το στο μπολ με το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Βάλτε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες της μηχανής για να κάνετε το παγωτό.
  7. Αφού το παγωτό παγώσει αρκετά, βγάλτε το από την παγωτομηχανή και βάλτε το σε ένα αεροστεγές δοχείο.
  8. Προσθέστε στο παγωτό κομματάκια σοκολάτας, φουντούκια ή κάποιο άλλο αγαπημένο σας μέρος.
  9. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, για να παγώσει πλήρως και να αποκτήσει τη σωστή υφή.
  10. Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες και απολαύστε το με την παρέα σας.
Μοιραστείτε το: