Το παγωτό ροδάκινο είναι μια λαχταριστή επιλογή για όσους αναζητούν ένα δροσερό και γευστικό επιδόρπιο. Είναι φτιαγμένο από φρέσκα ροδάκινα και αυγά, με μια ελαφριά νότα βανίλιας που του προσδίδει μια εξαιρετική γεύση.
Υλικά:
- 500γρ ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 3 κρόκοι αυγού
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ροδόσταγμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Εκτέλεση:
- Βάλτε τα κομμένα ροδάκινα σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να αποφλοιώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα, θερμάνετε το γάλα, την κρέμα, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα υλικά να ενωθούν.
- Ξεχωριστά, χτυπήστε τους κρόκους αυγού σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν αφράτοι και να έχουν αυξηθεί τον όγκο τους.
- Σιγά-σιγά, προσθέστε το μείγμα του γάλακτος στους χτυπημένους κρόκους αυγού, ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να ενσωματωθούν καλά.
- Βάλτε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μαγειρέψτε το μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
- Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το ροδόσταγμα και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας καλά.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει στη θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ή μέχρι να παγώσει.
- Βάλτε το παγωτό σε μια παγωτομηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες της για να φτιάξετε το παγωτό σας.
- Αφού το παγωτό σας είναι έτοιμο, σερβίρετε το αμέσως και απολαύστε το δροσερό και εύγευστο παγωτό ροδάκινο