Αυτή η συνταγή παγωτού κεράσι είναι μια νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις των φρούτων. Μπορείτε να το απολαύσετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή απλά σαν ένα δροσερό γλυκό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
Υλικά:
- 2 κούπες κεράσια, αποξηραμένα ή φρέσκα
- 1 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1 κούπα γάλα
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
- Ξεβγάλτε και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα κεράσια (αν χρησιμοποιείτε φρέσκα κεράσια).
- Προσθέστε τα κεράσια σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να μετατραπούν σε μια ομαλή μάζα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ενα μεγάλο μπολ και καλύψτε το με μια μεμβράνη.
- Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη και αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει πλήρως.
- Βγάλτε το μπολ από την κατάψυξη και αφαιρέστε τη μεμβράνη.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού για να βγάλετε το παγωτό σε μπάλες και σερβίρετε το σε κούπες.