Παγωτό Κεράσι

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Αυτή η συνταγή παγωτού κεράσι είναι μια νόστιμη επιλογή για τους λάτρεις των φρούτων. Μπορείτε να το απολαύσετε ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή απλά σαν ένα δροσερό γλυκό τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

Υλικά:

  • 2 κούπες κεράσια, αποξηραμένα ή φρέσκα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 3/4 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Ξεβγάλτε και αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα κεράσια (αν χρησιμοποιείτε φρέσκα κεράσια).
  2. Προσθέστε τα κεράσια σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να μετατραπούν σε μια ομαλή μάζα.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  4. Ρίξτε το μείγμα σε ενα μεγάλο μπολ και καλύψτε το με μια μεμβράνη.
  5. Τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη και αφήστε το παγωτό να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει πλήρως.
  6. Βγάλτε το μπολ από την κατάψυξη και αφαιρέστε τη μεμβράνη.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού για να βγάλετε το παγωτό σε μπάλες και σερβίρετε το σε κούπες.
Μοιραστείτε το: