Παγωτό Βανίλια

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το παγωτό βανίλια είναι ένα κλασικό παγωτό που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα στο σπίτι με λίγα απλά υλικά. Η απαλή κρεμώδης υφή του και η αρωματική του γεύση κάνουν το παγωτό βανίλια ιδανικό για σερβίρισμα μόνο του ή συνοδευτικό σε διάφορες γλυκές λιχουδιές.

Υλικά:

  • 500ml γάλα
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • 150γρ ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλινόσουκο

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να γίνουν αφράτοι.
  2. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.
  3. Από την κατσαρόλα που βράζει το γάλα, προσθέστε τη μίξη αυγών και ζάχαρης σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Μειώστε τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να πήξει ελαφρά (περίπου 10-15 λεπτά).
  5. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας ή το βανιλινόσουκο. Ανακατέψτε καλά.
  6. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και καλύψτε με μια μεμβράνη. Τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  7. Αφαιρέστε το μπολ από την κατάψυξη και χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ ή ένα κουτάλι, ανακατέψτε το παγωτό και τοποθετήστε το ξανά στην κατάψυξη.
  8. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία ανά τακτά διαστήματα κάθε μια-δύο ώρες, μέχρι το παγωτό να κρατήσει μια στιβαρή και αφράτη υφή.
  9. Όταν το παγωτό έχει φτάσει στην επιθυμητή υφή, μεταφέρετε το σε ένα κατάλληλο δοχείο και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: