Οι Πένες με Φέτα και Ντοματίνια στον Φούρνο είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο. Ο συνδυασμός της αρωματικής σάλτσας από τις ντομάτες, της φέτας και των απολαυστικών ζυμαρικών δημιουργούν ένα απλό, αλλά γευστικό πιάτο.
Υλικά:
- 500 γραμμάρια πένες
- 500 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια, κομμένα σε μικρούς κύβους
- 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- Φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι για στολισμό (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Celsius.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατομένο νερό, βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια και το ξερό θυμάρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμα.
- Προσθέστε τις πένες και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλύψετε όλα τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ανθεκτικό στο φούρνο σκεύος. Σκορπίστε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ωραία χρυσαφί και να φουσκώσει ελαφρώς.
- Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το ζεστό, στολισμένο με φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι (προαιρετικό).