Πένες με Φέτα και Ντοματίνια στον Φούρνο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Οι Πένες με Φέτα και Ντοματίνια στον Φούρνο είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο. Ο συνδυασμός της αρωματικής σάλτσας από τις ντομάτες, της φέτας και των απολαυστικών ζυμαρικών δημιουργούν ένα απλό, αλλά γευστικό πιάτο.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια πένες
  • 500 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 200 γραμμάρια φέτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • Φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι για στολισμό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Celsius.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατομένο νερό, βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια και το ξερό θυμάρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Σοτάρετε για ένα λεπτό ακόμα.
  5. Προσθέστε τις πένες και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλύψετε όλα τα ζυμαρικά.
  6. Προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
  7. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ανθεκτικό στο φούρνο σκεύος. Σκορπίστε την τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το μείγμα και βάλτε το στον προθερμασμένο φούρνο.
  8. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει ωραία χρυσαφί και να φουσκώσει ελαφρώς.
  9. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το ζεστό, στολισμένο με φρέσκο βασιλικό ή θυμάρι (προαιρετικό).
Μοιραστείτε το: