Πένες με Σάλτσα Κολοκύθας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Οι πένες με σάλτσα κολοκύθας είναι μια εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο φαγητό. Η σάλτσα κολοκύθας είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, και έχει ένα γλυκό, κρεμώδες άρωμα που ταιριάζει τέλεια με τις πένες.

Υλικά:

  • 500γρ πένες
  • 1 κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούπα κοτόπουλο ή λαχανικά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις είναι έτοιμα, στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε την κολοκύθα και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει ελαφρά.
  4. Προσθέτετε το θυμάρι, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι κατά προτίμηση. Ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ή γάλα για να την αραιώσετε.
  5. Προσθέτετε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά, ώστε οι πένες να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  6. Προσθέτετε το κοτόπουλο ή τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε ξανά.
  7. Μειώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά, μέχρι η σάλτσα να ζεσταθεί και να απορροφηθεί από τις πένες.
  8. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε το πιάτο αμέσως, γαρνιρισμένο με λίγο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό ή άλλα βότανα κατά προτίμηση.
Μοιραστείτε το: