Πένες με Σάλτσα Βότκας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Οι πένες με σάλτσα βότκας είναι μια νόστιμη και διαφορετική εκδοχή της κλασικής σάλτσας με ντομάτα. Η προσθήκη βότκας στη σάλτσα δίνει ένα ξεχωριστό άρωμα και γεύση, ενώ η κρέμα γάλακτος την κάνει πλούσια και κρεμώδης.

Υλικά:

  • 500 γρ. πένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βότκα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί Παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις πένες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν αλ dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το καυτερό πιπέρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη βότκα και ανάψτε τη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το 1/2 της ποσότητας της βότκας.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά μέχρι να πάχυνει και να αρχίσει να φαίνεται κρεμώδης
  5. Προσθέστε τις πένες στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  6. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το τριμμένο τυρί Παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αναμειχθεί ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με λίγο ακόμα τυρί Παρμεζάνα και φρέσκα βότανα, όπως δυόσμο ή βασιλικό.
Μοιραστείτε το: