Αυτή η ομελέτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό ή brunch. Η συνδυαστική γεύση του σπανακιού και της ντομάτας δίνει μια ελαφριά και αρωματική νότα στην ομελέτα, ενώ προσθέτει επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά στο πιάτο.
Υλικά:
- 3 αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πηρούνι ή έναν αναδευτήρα, μέχρι να γίνουν αφράτα.
- Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
- Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τη ντομάτα και το τυρί στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το μείγμα αυγού στο τηγάνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
- Συνεχίστε να μαγειρεύετε την ομελέτα για 3-4 λεπτά ακόμα από τη μεριά του σπανακιού και της ντομάτας, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Με τη βοήθεια ενος μαχαιριού, στρέψτε την ομελέτα και μαγειρέψτε την για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
- Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε την ομελέτα από το τηγάνι και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο.
- Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή και απολαύστε την ως ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό, ή ως ένα γευστικό brunch μαζί με άλλα λαχταριστά πιάτα.