Ομελέτα με Σπανάκι και Ντομάτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η ομελέτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για ένα γρήγορο και θρεπτικό πρωινό ή brunch. Η συνδυαστική γεύση του σπανακιού και της ντομάτας δίνει μια ελαφριά και αρωματική νότα στην ομελέτα, ενώ προσθέτει επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά στο πιάτο.

Υλικά:

  • 3 αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση:

  1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε το γάλα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε τα αυγά με ένα πηρούνι ή έναν αναδευτήρα, μέχρι να γίνουν αφράτα.
  2. Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο.
  3. Προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε το για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέστε τη ντομάτα και το τυρί στο τηγάνι με το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το μείγμα αυγού στο τηγάνι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
  6. Συνεχίστε να μαγειρεύετε την ομελέτα για 3-4 λεπτά ακόμα από τη μεριά του σπανακιού και της ντομάτας, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  7. Με τη βοήθεια ενος μαχαιριού, στρέψτε την ομελέτα και μαγειρέψτε την για άλλα 2-3 λεπτά από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά.
  8. Μόλις είναι έτοιμη, αφαιρέστε την ομελέτα από το τηγάνι και τοποθετήστε την σε ένα πιάτο.
  9. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή και απολαύστε την ως ένα εύκολο και γρήγορο πρωινό, ή ως ένα γευστικό brunch μαζί με άλλα λαχταριστά πιάτα.
Μοιραστείτε το: