Αυτή η συνταγή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη από τα αυγά και το τυρί και παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Επίσης, είναι πολύ εύκολο και γρήγορο να προετοιμαστεί.
Υλικά:
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι κομμένα μανιτάρια
- 1/4 φλιτζανι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με μια πρίζα αλατιού και πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Σε ένα τηγάνι, θερμάνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν το νερό τους.
- Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα με τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
- Αποσπάστε την ομελέτα από την πλευρά του τηγανιού και προσθέστε το τυρί στο κέντρο.
- Χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα, διπλώστε την ομελέτα στα δύο και σερβίρετε σε ένα πιάτο.