Η ομελέτα με ελληνική σαλάτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγουράκι, πιπεριά, κρεμμύδια και φέτα, που τυλίγονται γύρω από την ομελέτα.
Συστατικά
- 10 αυγά
- χούφτα φύλλα μαϊντανού , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες
- 3 ντομάτες , κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- μεγάλες χούφτες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι τρώγονται πιο εύκολα)
- 100 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι, αν θέλουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες.
- Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
- Μαγειρέψτε τα αυγά στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα καθώς αρχίζουν να πήζουν, μέχρι να μισοψηθούν, αλλά να ρευστούν κατά τόπους – περίπου 2 λεπτά.
- Σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά βάζουμε το ταψί κάτω από τη σχάρα για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα.
- Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.