Ομελέτα με ελληνική σαλάτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
ομελέτα με ελληνική σαλάτα

Η ομελέτα με ελληνική σαλάτα είναι μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό. Η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα λαχανικά, όπως ντομάτα, αγγουράκι, πιπεριά, κρεμμύδια και φέτα, που τυλίγονται γύρω από την ομελέτα.

Συστατικά

  • 10 αυγά
  • χούφτα φύλλα μαϊντανού , ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι , κομμένο σε φέτες
  • 3 ντομάτες , κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • μεγάλες χούφτες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι τρώγονται πιο εύκολα)
  • 100 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. 
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι, αν θέλουμε.
  3.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν γύρω από τις άκρες. 
  4. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και τις ελιές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και ρίχνουμε μέσα τα αυγά.
  6.  Μαγειρέψτε τα αυγά στο τηγάνι, ανακατεύοντάς τα καθώς αρχίζουν να πήζουν, μέχρι να μισοψηθούν, αλλά να ρευστούν κατά τόπους – περίπου 2 λεπτά.
  7. Σκορπίζουμε πάνω από τη φέτα και μετά βάζουμε το ταψί κάτω από τη σχάρα για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα.
  8.  Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε κατευθείαν από το τηγάνι.

Μοιραστείτε το: