Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο αγαπημένο σας συστατικό στη ζύμη, όπως κομματάκια φουντουκιού ή σταφίδες, για να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή αυτής της νόστιμης συνταγής!
Υλικά:
- 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κακάο
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνετε ένα ταψί για κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψετε.
- Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Προσθέστε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέστε το γάλα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Προσθέστε τη χοντροκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
- Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να δοκιμάσετε με μια σοκολατένια ράβδο και αυτή να βγαίνει καθαρή.
- Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί.
- Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.