Νόστιμο σπιτικό κέικ σοκολάτας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά
Σπιτικό κέικ σοκολάτα

Αυτή η συνταγή είναι αρκετά απλή και μπορείτε να την προσαρμόσετε στις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να προσθέσετε κάποιο άλλο αγαπημένο σας συστατικό στη ζύμη, όπως κομματάκια φουντουκιού ή σταφίδες, για να δημιουργήσετε τη δική σας εκδοχή αυτής της νόστιμης συνταγής!

Υλικά:

  • 1 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνετε ένα ταψί για κέικ.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψετε.
  4. Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  5. Προσθέστε το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  1. Προσθέστε το γάλα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
  2. Προσθέστε τη χοντροκομμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  3. Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να δοκιμάσετε με μια σοκολατένια ράβδο και αυτή να βγαίνει καθαρή.
  4. Βγάλτε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί.
  5. Αφαιρέστε το κέικ από το ταψί και τοποθετήστε το σε ένα δίσκο σερβιρίσματος. Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια.
Μοιραστείτε το: