Νόστιμο γαλλικό τοστ με ζαμπόν & ψητά ντοματίνια

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Συστατικά

  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 140 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ.γ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • βουτύρου
  • 1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια στο αμπέλι
  • ελαιόλαδο, για ψήσιμο στη σχάρα
  • 250 γρ ζαμπόν σε φέτες – περίπου 25 φέτες
  • κάρδαμο, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και το σχοινόπρασο.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Βουτήξτε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών και μετά τοποθετήστε τις στο τηγάνι.
  4. Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, και μετά διατηρήστε το ζεστό σε χαμηλό φούρνο αν χρειάζεται.
  5. Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  6. Ψήστε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να κάνουν φουσκάλες.
  7.  Σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζέψτε το κομμένο γαλλικό ψωμί, τα ψητά ντοματίνια, το ζαμπόν σε φέτες και ένα σωρό κάρδαμο και αφήστε όλους να το απολαύσουν.

Μοιραστείτε το: