Συστατικά
- 5 αυγά χτυπημένα
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα
- 140 γρ γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ.γ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- βουτύρου
- 1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη σε χοντρές φέτες
- 250 γραμμάρια ντοματίνια στο αμπέλι
- ελαιόλαδο, για ψήσιμο στη σχάρα
- 250 γρ ζαμπόν σε φέτες – περίπου 25 φέτες
- κάρδαμο, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και το σχοινόπρασο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Βουτήξτε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα των αυγών και μετά τοποθετήστε τις στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, και μετά διατηρήστε το ζεστό σε χαμηλό φούρνο αν χρειάζεται.
- Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήστε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να κάνουν φουσκάλες.
- Σε μια μεγάλη πιατέλα, μαζέψτε το κομμένο γαλλικό ψωμί, τα ψητά ντοματίνια, το ζαμπόν σε φέτες και ένα σωρό κάρδαμο και αφήστε όλους να το απολαύσουν.