Νόστιμα Σπιτικά Ντόνατς

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα Ντόνατς είναι ένα είδος γλυκού αρτοσκευάσματος που συνήθως αποτελείται από έναν κύκλο ζυμαριού με μια οπή στο κέντρο. Συνήθως τα ψήνουν ή τα τηγανίζουν και στη συνέχεια τα στρώνουν με ζάχαρη, κακάο ή γέμιση.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. ζεστό γάλα
  • 2 αυγά
  • 1/3 φλ. βούτυρο
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • έλαιο για το τηγάνισμα
  • ζάχαρη άχνη για τοποθέτηση

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά για να αναδειχθεί η μαγιά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι.
  3. Προσθέστε το μίγμα μαγιάς στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Αφήστε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ένα ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε αυτό το μείγμα στο μίγμα με τα υγρά στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Χρησιμοποιήστε ένα κύκλο με διάμετρο περίπου 8 εκατοστά (ή ένα ποτήρι με την ίδια διάμετρο) για να κόψετε κύκλους από το ζυμάρι. Αφαιρέστε τα περιττά κομμάτια και αφήστε τους κύκλους να ξεκουραστούν για άλλα 10-15 λεπτά.
  7. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε το έλαιο σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, βάλτε τους κύκλους ζυμαριού στο τηγάνι και τηγανίστε τους για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφί.
  8. Αφαιρέστε τα ντόνατς από το τηγάνι και αφήστε τα να ξεραθούν για λίγα λεπτά σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε το περίσσιο λάδι. Στρίψτε τα στη ζάχαρη άχνη και απολαύστε τα.
Μοιραστείτε το: