Μύδια σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και έχει μια έντονη γεύση από το τυρί και απο κρασί.
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκα μύδια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 κούπα λευκό κρασί
- 1/2 κούπα τριμμένο τυρί σαγανάκι
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Πλύνετε καλά τα μύδια και βγάλτε όλα τα ανοιχτά και κατεστραμμένα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το κρασί στα μύδια και αφήστε να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
- Αφήστε τα μύδια να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Αφήστε τα να βράζουν για άλλα 1-2 λεπτά και στη συνέχεια απορρίψτε οποιαδήποτε μύδια δεν έχουν ανοίξει.
- Προσθέστε το τυρί σαγανάκι στα μύδια και ανακατέψτε για να συνδεθούν τα υλικά.
- Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνοντας κατά προτίμηση.
- Για να συνοδεύσετε τα μύδια , μπορείτε να σερβίρετε φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τον σάκχαρο από τη σάλτσα των μυδιών.
- Απολαύστε τα μύδια αμέσως μετά το μαγείρεμα, ενώ είναι ακόμα ζεστά.