Μύδια Σαγανάκι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Μύδια σαγανάκι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνήθως σερβίρεται ως ορεκτικό. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί και έχει μια έντονη γεύση από το τυρί και απο κρασί.

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 1/2 κούπα τριμμένο τυρί σαγανάκι
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε καλά τα μύδια και βγάλτε όλα τα ανοιχτά και κατεστραμμένα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε το κρασί στα μύδια και αφήστε να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
  5. Αφήστε τα μύδια να βράσουν για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Αφήστε τα να βράζουν για άλλα 1-2 λεπτά και στη συνέχεια απορρίψτε οποιαδήποτε μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  6. Προσθέστε το τυρί σαγανάκι στα μύδια και ανακατέψτε για να συνδεθούν τα υλικά.
  7. Σερβίρετε τα μύδια σε μια πιατέλα, αλατοπιπερώνοντας κατά προτίμηση.
  8. Για να συνοδεύσετε τα μύδια , μπορείτε να σερβίρετε φρέσκο ψωμί για να απολαύσετε τον σάκχαρο από τη σάλτσα των μυδιών.
  9. Απολαύστε τα μύδια αμέσως μετά το μαγείρεμα, ενώ είναι ακόμα ζεστά.
Μοιραστείτε το: