Αυτή η συνταγή μύδια πιλάφι είναι ιδανική για ένα γεύμα στο σπίτι ή για ένα δείπνο με φίλους. Η κρεμώδης υφή του ρυζιού συνδυάζεται τέλεια με τη γεύση των μυδιών και το άρωμα του λαδιού και του λεμονιού.
Υλικά:
- 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα και ξεβαθυλωμένα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κούπα ρύζι (κανονικό ή αραβόσιτο)
- 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κούπα λευκό κρασί
- 1 κούπα νερό
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί με το λάδι και το βούτυρο.
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το νερό και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν πλήρως.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί.