Μύδια Πιλάφι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή μύδια πιλάφι είναι ιδανική για ένα γεύμα στο σπίτι ή για ένα δείπνο με φίλους. Η κρεμώδης υφή του ρυζιού συνδυάζεται τέλεια με τη γεύση των μυδιών και το άρωμα του λαδιού και του λεμονιού.

Υλικά:

  • 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα και ξεβαθυλωμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κούπα ρύζι (κανονικό ή αραβόσιτο)
  • 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθεί με το λάδι και το βούτυρο.
  4. Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε καλά μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το νερό και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε καλά.
  7. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν πλήρως.
  8. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.
  9. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε ζεστό με φρέσκο ψωμί.
Μοιραστείτε το: