Μύδια Λεμονάτα

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Τα λεμονάτα μύδια είναι ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως κύριο πιάτο μαζί με ρύζι, πατάτες ή σαλάτα.

Υλικά:

  • 1 κιλό φρέσκα μύδια, καθαρισμένα και χωρίς φτερούγες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ξινό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλύνετε καλά τα μύδια και βγάλτε όλα τα ανοιχτά και κατεστραμμένα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το κρασί και τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε στο γούστο σας.
  5. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα μύδια να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν.
  6. Αφαιρέστε τα μύδια από την κατσαρόλα και σερβίρετέ τα σε ένα πιάτο.
  7. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα με λίγο αλεύρι για να πηξει.
  8. Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια και σερβίρετε αμέσως.
  9. Σερβίρετε τα λεμονάτα μύδια με φρέσκο ψωμί.
Μοιραστείτε το: