Μπριζόλα στην Σχάρα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η μπριζόλα στη σχάρα είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της κουζίνας που απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια φρέσκια κομμένη φέτα βοείου κρέατος που ψήνεται σε σχάρα με ένα μείγμα μυρωδικών και μπαίνει στο τραπέζι ζουμερή και αρωματική.

Υλικά:

  • 4 μπριζόλες (περίπου 2 εκατοστά πάχος)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κατευθείαν κομμένη στη μέση
  • Λεμόνι για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τη σχάρα στη μέγιστη θερμοκρασία για περίπου 10-15 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, πατήστε τις μπριζόλες με την παλάμη του χεριού σας για να γίνουν λίγο πιο επίπεδες.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Πιέστε το σκόρδο με την πλάγια όψη ενός μαχαιριού για να το κάνετε πιο λεπτό, και προσθέστε το στην ανάμιξη λαδιού.
  4. Βουρτσίστε τις μπριζόλες απαλά με το μείγμα λαδιού και αναποδογυρίστε τις για να τις επικαλύψετε από όλες τις πλευρές.
  5. Ρίξτε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψήστε τις για 4-5 λεπτά ανά πλευρά, ανάλογα με το πόσο ώριμες θέλετε να είναι. Αν τις θέλετε μεστές, ψήστε τις λίγο παραπάνω.
  6. Μετά το ψήσιμο, αφαιρέστε τις μπριζόλες από τη σχάρα και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 5 λεπτά.
  7. Σερβίρετε τις μπριζόλες με λεμόνι και προαιρετικά με σαλάτα, πατάτες τηγανητές ή άλλα αγαπημένα σας πλαϊνά πιάτα.
Μοιραστείτε το: