Μπουγιουρντί

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
μπουγιουρντί

Όπως αναφέραμε, το αλμυρό μπουγουρντί είναι ένα φαγητό που μπορεί να παρασκευαστεί με διαφορετικά αλμυρά συστατικά όπως τυριά, λαχανικά, κρέας και θαλασσινά. Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις του καθενός, με διαφορετικά συστατικά και μπαχαρικά.

Συστατικά

  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο , λιωμένη
  • 200 γρ φέτα μπλοκ
  • 1 μεγάλο ήπιο πράσινο τσίλι , ή 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλάκι χοντροκομμένα φύλλα ρίγανης
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ζεσταμένα ψωμιά πίτα ή ψωμί κετο για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε 1 ντομάτα στη μέση, μετά κόβουμε δύο φέτες από το κέντρο και αφήνουμε στην άκρη. 
  2. Αφαιρέστε τους σπόρους από την υπόλοιπη ντομάτα, στη συνέχεια τρίψτε τη σάρκα, πετάγοντας τη φλούδα. 
  3. Ξεσποριάστε και τρίψτε τις υπόλοιπες ντομάτες με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια ανακατέψτε την τριμμένη σάρκα με το σκόρδο. 
  4. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κουτάλι σε ένα ταψί 16 εκ.Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C/180C βεντιλατέρ/γκάζι
  5. Φωλιάζουμε τη φέτα μέσα στις σκορδάτες ντομάτες και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες σε φέτες, το τσίλι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  7. Σερβίρετε ζεστό με πίττα ή κετοψωμάκια στο πλάι για βουρκωμένο.

Μοιραστείτε το: