Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια είναι ένα πολύ δημοφιλές πιάτο σε όλο τον κόσμο. Τα μπιφτέκια μπορούν να φτιαχτούν από διάφορα είδη κρέατος, αλλά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια θεωρούνται ένα από τα πιο θρεπτικά και νόστιμα πιάτα.
Υλικά:
- 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι της σούπας Worcestershire sauce
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λίγο αλεύρι για το πάνω μέρος
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Βάλτε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το αυγό, τη μουστάρδα και Worcestershire sauce. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
- Σχηματίστε το μείγμα σε μπιφτέκια στρογγυλά ή ελαφρά επίπεδα.
- Πασπαλίστε τα μπιφτέκια ελαφρά με αλεύρι.
- Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά.
- Ανακατέψτε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τηγανίστε τα για περίπου 4-5 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μετά το τηγάνισμα, αφαιρέστε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και αφήστε τα να ξεκουραστούν για μερικά λεπτά.
- Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια σάλτσα πάνω στα μπιφτέκια. Για μια απλή σάλτσα, ανακατέψτε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire sauce και μερικές σταγόνες ξύδι. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε πάνω από τα μπιφτέκια.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια με πατάτες τηγανητές, ρύζι, σαλάτα ή οποιαδήποτε άλλη συνοδευτικό πιάτο σας αρέσει.