Φτιάξτε τις δικές σας μπάρες ενέργειας με μια μικρή γλυκιά γεύση σοκολάτας με νότες καρύδας και αμύγδαλου.
Υλικά:
- 1 ½ φλιτζάνι τυλιγμένη βρώμη
- 1 φλιτζάνι φουσκωμένο καστανό ρύζι δημητριακά
- ½ φλιτζάνι ωμά αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- ⅓ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
- 3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
- μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν
- ⅓ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
Εκτέλεση:
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φ (175 βαθμούς Κελσίου). Αλείφουμε ένα ταψί 8×8 με βούτυρο και στρώνουμε με λαδόκολλα.
-
Συνδυάστε τη βρώμη, το φουσκωμένο καστανό ρύζι, τα αμύγδαλα, την καρύδα, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το καγιέν σε ένα μπολ.
-
Ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου, το φυτικό λάδι και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό.
-
Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης πάνω από τα στεγνά υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε το επάνω μέρος, πιέζοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά. Ενώ είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να κόψετε το τηγάνι σε 8 μερίδες. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου πριν σπάσετε σε μπάρες. Μπορείτε επίσης να μην σκοράρετε και απλά να το αφήσετε να κρυώσει και μετά να το κόψετε με ένα μαχαίρι.