Η μεξικάνικη φασολάδα με τριμμένο κοτόπουλο και λάιμ είναι μια πλούσια και γευστική συνταγή που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις συστάσεις των λατρών της μεξικάνικης κουζίνας.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 400 γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
- 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα , περίπου 125 γρ., ψιλοκομμένο
- χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ , χυμό
- ½ κόκκινο τσίλι , ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια με το υγρό τους, μισό κουτί νερό και τη σκόνη του μπουγιόν.
- Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέστε τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ με λίγο τσίλι (αν χρησιμοποιείτε, ή δείτε παρακάτω συμβουλές για εναλλακτική λύση γουακαμόλε) και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε τη σούπα σε δύο μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο και σερβίρετε.