Μεξικάνικη φασολάδα με τριμμένο κοτόπουλο & λάιμ

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
Μεξικάνικη φασολάδα με τριμμένο κοτόπουλο & λαιμ

Η μεξικάνικη φασολάδα με τριμμένο κοτόπουλο και λάιμ είναι μια πλούσια και γευστική συνταγή που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις συστάσεις των λατρών της μεξικάνικης κουζίνας.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας κραμβέλαιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά , κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο , ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ήπιο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 400 γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 400 γρ μαύρα φασόλια κονσέρβας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπουγιόν λαχανικών σε σκόνη
  • 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα , περίπου 125 γρ., ψιλοκομμένο
  • χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ , χυμό
  • ½ κόκκινο τσίλι , ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά. 
  2. Προσθέστε το σκόρδο και τα μπαχαρικά και στη συνέχεια προσθέστε τις ντομάτες και τα φασόλια με το υγρό τους, μισό κουτί νερό και τη σκόνη του μπουγιόν. 
  3. Σιγοβράζουμε, σκεπασμένο, για 15 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ, ρίξτε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, προσθέστε τον κόλιανδρο και το χυμό λάιμ με λίγο τσίλι (αν χρησιμοποιείτε, ή δείτε παρακάτω συμβουλές για εναλλακτική λύση γουακαμόλε) και ανακατέψτε καλά. 
  5. Ρίξτε τη σούπα σε δύο μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο και σερβίρετε.

Μοιραστείτε το: