Μακαρόνια Carbonara

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Η συνταγή των μακαρονιών carbonara είναι μια κλασική ιταλική συνταγή, που βασίζεται σε απλά, αλλά νόστιμα υλικά όπως αυγά, pancetta, παρμεζάνα και μακαρόνια.

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 150 γραμμάρια pancetta ή bacon, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο παρμεζάνα
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο pecorino romano
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία μέχρι να γίνουν αλ dente. Αφήστε ένα ποτήρι από το νερό των μακαρονιών στην κατσαρόλα κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τη pancetta ή το bacon σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό και χρυσό.
  3. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, το pecorino romano, αλάτι και πιπέρι στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  4. Αδειάστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη pancetta και ανακατέψτε καλά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα αυγών στα μακαρόνια. Ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας λίγο από το νερό των μακαρονιών, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  5. Σερβίρετε τα μακαρόνια carbonara αμέσως, προσθέτοντας επιπλέον παρμεζάνα και πιπέρι από πάνω, αν επιθυμείτε.
Μοιραστείτε το: