Μακαρόνια με Τυρί και Πιπέρι – Cacio e Pepe στυλ

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Το Cacio e Pepe είναι μια κλασική ιταλική συνταγή που σημαίνει “τυρί και πιπέρι” και περιγράφει ένα πιάτο μακαρονιών με κρεμώδη σως από παρμεζάνα, πεκορίνο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Στη συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας, θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο Cacio e Pepe, σε στυλ μακαρονιών με τυρί και πιπέρι. Αυτό το πιάτο είναι απλό και εύκολο στην παρασκευή, αλλά ταυτόχρονα γεμάτο γεύση και υφή.

Υλικά:

  • Αλάτι kosher
  • 226 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
  • 3/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο, και περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 3/4 φλιτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ⅔ φλιτζάνι νερό από τα μακαρόνια πριν τα στραγγίσετε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο με λάδι. Προσθέστε το μαύρο πιπέρι και μια φρυγανιά μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε ⅓ φλιτζάνι από το νερό που κρατήσατε και αφήστε το να σιγοβράσει. Χτυπάμε τo υπόλοιπo βούτυρο και, χρησιμοποιώντας λαβίδες, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ρίχνοντας μέσα στο μείγμα βουτύρου.
  4. Προσθέστε τo τυρί και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει, απομακρύνεται το τηγάνι από τη φωτιά όταν λιώσει περίπου το μισό τυρί. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, ρίξτε περισσότερο νερό απο τα μακαρόνια.)
  5. Σερβίρουμε με περισσότερο πεκορίνο και παρμεζάνα.
Μοιραστείτε το: