Μακαρόνια με Σκόρδο και Ψητό Κουνουπίδι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Η συνταγή για μακαρόνια με σκόρδο και ψητό κουνουπίδι είναι μια απλή και νόστιμη επιλογή για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή μακαρονάδας. Η προσθήκη του σκόρδου δίνει μια ελαφριά και αρωματική νότα, ενώ το ψητό κουνουπίδι προσθέτει μια κρεμώδη υφή και γεύση στη σάλτσα.

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
  • τριμμένο τυρί Parmesan ή Pecorino Romano για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Ψήστε το κουνουπίδι σε μια φρυγανιέρα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει χρυσό και να μαλακώσει, περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε τα μακαρόνια στο κουνουπίδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα κουνουπιού και σκόρδου. Αν χρειάζεται, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού από τα μακαρόνια για να λιώσει η σάλτσα.
  4. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί Parmesan ή Pecorino Romano. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο ή να πασπαλίσετε με φρέσκο θυμάρι ή άλλα βότανα για περισσότερη γεύση.
Μοιραστείτε το: