Η συνταγή για μακαρόνια με σκόρδο και ψητό κουνουπίδι είναι μια απλή και νόστιμη επιλογή για μια γρήγορη και εύκολη συνταγή μακαρονάδας. Η προσθήκη του σκόρδου δίνει μια ελαφριά και αρωματική νότα, ενώ το ψητό κουνουπίδι προσθέτει μια κρεμώδη υφή και γεύση στη σάλτσα.
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια
- 1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
- τριμμένο τυρί Parmesan ή Pecorino Romano για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Ψήστε το κουνουπίδι σε μια φρυγανιέρα με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει χρυσό και να μαλακώσει, περίπου 15-20 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο στα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στο κουνουπίδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα κουνουπιού και σκόρδου. Αν χρειάζεται, προσθέστε μια μικρή ποσότητα νερού από τα μακαρόνια για να λιώσει η σάλτσα.
- Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι στα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί Parmesan ή Pecorino Romano. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο ή να πασπαλίσετε με φρέσκο θυμάρι ή άλλα βότανα για περισσότερη γεύση.