Μακαρόνια με Σάλτσα Ντομάτας και Μπουράτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και μπουράτα είναι μια κλασική επιλογή για ένα εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό φαγητό για την οικογένεια σας. Αυτό το πιάτο συνδυάζει τα μακαρόνια με μια απλή και γευστική σάλτσα ντομάτας και κομμάτια μπουράτας, που προσθέτουν πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά στο πιάτο.

Υλικά:

  • 500γρ μακαρόνια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 800γρ ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200γρ μπουράτα, κομμένη σε κύβους
  • 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να είναι αλ dente. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτετε τις ντομάτες και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακές οι ντομάτες και να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
  4. Προσθέτετε το μπουράτα στη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  5. Προσθέτετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά, μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
  7. Μεταφέρετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλο το περιεχόμενο. Πασπαλίζετε με το βασιλικό και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσώσει ελαφρά η κορυφή.
  8. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το πιάτο να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε. Σερβίρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή σερβίρετε σε πιάτα για μεμονωμένες μερίδες.
Μοιραστείτε το: