Μακαρόνια με Μελιτζάνες, Σκόρδο και Φέτα

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για μακαρόνια είναι μια ελαφριά και υγιεινή εκδοχή των κλασικών μακαρονιών. Η φέτα προσθέτει μια αλμυρή νότα στη σάλτσα, ενώ οι μελιτζάνες προσθέτουν μια κρεμώδη και νόστιμη υφή. Η κανέλα και η πάπρικα προσθέτουν μια ελαφριά πινελιά από καρυκεύματα, ενώ το σκόρδο προσθέτει μια ελαφριά πικάντικη γεύση.

Υλικά:

  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 2 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ξηρό κορίανδρο
  • 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • φρέσκο κομμένο βασιλικό για το στολισμό

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους κύβους μελιτζάνας και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1-2 λεπτά.
  4. Προσθέστε τον ξηρό κορίανδρο, την καυτερή πάπρικα και την κανέλα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά καλά.
  5. Προσθέστε το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
  6. Προσθέστε την τριμμένη φέτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
  7. Προσθέστε τα βραστά μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε να επικαλύπτονται από τη σάλτσα με τις μελιτζάνες.
  8. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο και στολίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Μοιραστείτε το: