Αυτή η συνταγή για μακαρόνια είναι μια ελαφριά και υγιεινή εκδοχή των κλασικών μακαρονιών. Η φέτα προσθέτει μια αλμυρή νότα στη σάλτσα, ενώ οι μελιτζάνες προσθέτουν μια κρεμώδη και νόστιμη υφή. Η κανέλα και η πάπρικα προσθέτουν μια ελαφριά πινελιά από καρυκεύματα, ενώ το σκόρδο προσθέτει μια ελαφριά πικάντικη γεύση.
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια
- 2 μεσαίες μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.γ. ξηρό κορίανδρο
- 1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. κρασί κόκκινο
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- φρέσκο κομμένο βασιλικό για το στολισμό
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τους κύβους μελιτζάνας και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τον ξηρό κορίανδρο, την καυτερή πάπρικα και την κανέλα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά καλά.
- Προσθέστε το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέστε την τριμμένη φέτα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 2 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε τα βραστά μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε να επικαλύπτονται από τη σάλτσα με τις μελιτζάνες.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε βαθύ πιάτο και στολίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.