Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα σας με την προσθήκη διαφορετικών μπαχαρικών ή λαχανικών. Απολαύστε τα μακαρόνια με κοτόπουλο και λευκή σάλτσα στο επόμενο σας γεύμα.
Υλικά:
- 500γρ μακαρόνια
- 2 κοτόπουλα (στήθη)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλου
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Κόψτε τα κοτόπουλα σε μικρά κομμάτια και αλατοπιπερώστε τα. Σοτάρετε τα σε μια κατσαρόλα με βούτυρο για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Προσθέστε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή λευκή σάλτσα.
- Προσθέστε το κύβο ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα κομμένα κοτόπουλα στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό. Μπορείτε να προσθέσετε κάποια τριμμένη παρμεζάνα από πάνω, αν το επιθυμείτε.