Μακαρόνια με Κολοκύθα και Κρέμα Καρύδας

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή με μακαρόνια είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το δείπνο σας. Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών ενώ η κρέμα καρύδας προσθέτει μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.

Υλικά:

  • 450γρ μακαρόνια (πέννες, σπαγγέτι, ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
  • 1 κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά τσαγιού θυμάρι
  • 1 κουταλιά τσαγιού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουταλιά τσαγιού καρυκεύματα κάρι
  • 2 κούπες κρέμα καρύδας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό για στολισμό (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  3. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε την κολοκύθα και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να να αρχίσει να χάνει το νερό της.
  4. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το θυμάρι, το τριμμένο τζίντζερ και τα καρυκεύματα κάρι στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
  5. Προσθέτετε την κρέμα καρύδας στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  6. Προσθέστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κολοκύθας και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
  7. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αργίλιο ή γυάλινο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα τα ζυμαρικά στην επάνω επιφάνεια.
  8. Βγάλτε από το φούρνο το ταψί με τα μακαρόνια και αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό αν το επιθυμείτε και σερβίρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή σερβίρετε σε πιάτα για μεμονωμένες μερίδες.
Μοιραστείτε το: