Αυτή η συνταγή με μακαρόνια είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το δείπνο σας. Η κολοκύθα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και αντιοξειδωτικών ενώ η κρέμα καρύδας προσθέτει μια κρεμώδη υφή στο πιάτο.
Υλικά:
- 450γρ μακαρόνια (πέννες, σπαγγέτι, ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
- 1 κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουταλιά τσαγιού θυμάρι
- 1 κουταλιά τσαγιού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουταλιά τσαγιού καρυκεύματα κάρι
- 2 κούπες κρέμα καρύδας
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό για στολισμό (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή στο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε την κολοκύθα και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να να αρχίσει να χάνει το νερό της.
- Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λιωμένο σκόρδο, το θυμάρι, το τριμμένο τζίντζερ και τα καρυκεύματα κάρι στην κατσαρόλα. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απελευθερωθούν τα αρώματα των μπαχαρικών.
- Προσθέτετε την κρέμα καρύδας στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει και να γίνει κρεμώδης. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κολοκύθας και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αργίλιο ή γυάλινο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα τα ζυμαρικά στην επάνω επιφάνεια.
- Βγάλτε από το φούρνο το ταψί με τα μακαρόνια και αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιανδρο ή βασιλικό αν το επιθυμείτε και σερβίρετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή σερβίρετε σε πιάτα για μεμονωμένες μερίδες.