Μακαρόνια με Κιμά

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά
F4182-A

Απολαύστε το ως ένα απλό και νόστιμο φαγητό ή συνοδέψτε το με ένα κρασί της επιλογής σας για ένα πιο εκλεπτυσμένο γεύμα.

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι)
  • 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. καρυκεύματα (π.χ. πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο)
  • αλάτι και πιπέρι
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράξτε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αποστραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κολοκυθάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέστε τα καρυκεύματα (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι στο κολοκυθάκι και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε το κονιάκ (προαιρετικά) και ανάκατε καλά. Αφήστε να βράσει για 1-2 λεπτά.
  5. Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το κολοκυθάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και τα μακαρόνια να καλύπτονται με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε τα μακαρόνια με κολοκυθάκι σε πιάτα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.
Μοιραστείτε το: