Απολαύστε το ως ένα απλό και νόστιμο φαγητό ή συνοδέψτε το με ένα κρασί της επιλογής σας για ένα πιο εκλεπτυσμένο γεύμα.
Υλικά:
- 400 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι)
- 1 μεσαίο κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. καρυκεύματα (π.χ. πάπρικα, κύμινο, κόλιανδρο)
- αλάτι και πιπέρι
- τριμμένο τυρί παρμεζάνα για σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράξτε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αποστραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κολοκυθάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τα καρυκεύματα (προαιρετικά), αλάτι και πιπέρι στο κολοκυθάκι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το κονιάκ (προαιρετικά) και ανάκατε καλά. Αφήστε να βράσει για 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με το κολοκυθάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά και τα μακαρόνια να καλύπτονται με τη σάλτσα.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια με κολοκυθάκι σε πιάτα και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί παρμεζάνα.