Μακαρόνια με Καπνιστό Σολομό

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή και συνδυάζει τον αρωματικό καπνιστό σολομό με μαλακά μακαρόνια και μια κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι της σούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και κρατήστε ζεστά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον καπνιστό σολομό στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το λευκό κρασί και ανακατέψτε ξανά. Αφήστε το μείγμα να βράσει και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Αφήστε να βράζει για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ο σολομός.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και ανακατεύστε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα. Ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να αρχίσει να πήζει.
  5. Προσθέστε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα και ανακατεύστε καλά μέχρι να καλυφθούν με τη σάλτσα.
  6. Σερβίρετε τα μακαρόνια με τον καπνιστό σολομό στο πιάτο και πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι.
Μοιραστείτε το: