Μάφιν Σοκολάτας με Πορτοκάλι

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Τα μάφιν σοκολάτας με πορτοκάλι είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο ή σνακ. Η γεύση της σοκολάτας και του πορτοκαλιού είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των σοκολατένιων γλυκών.

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε ένα ταψί με χάρτινα κελάρια μάφιν.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  4. Προσθέτετε το μείγμα των υγρών στο αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε ελαφρά.
  6. Μοιράστε το μείγμα στα χάρτινα κελάρια μάφιν που έχετε ετοιμάσει στο ταψί.
  7. Ψήνετε τα μάφιν στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να αναπτυχθεί μια κρούστα στο επάνω μέρος και να είναι αφράτα και ελαφρώς ελαστικά στο εσωτερικό.
  8. Βγάζετε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: