Τα μάφιν σοκολάτας με πορτοκάλι είναι ιδανικά για ένα γρήγορο και εύκολο επιδόρπιο ή σνακ. Η γεύση της σοκολάτας και του πορτοκαλιού είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των σοκολατένιων γλυκών.
Υλικά:
- 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κακάο
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνετε ένα ταψί με χάρτινα κελάρια μάφιν.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη με τα αυγά, το βούτυρο, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Προσθέτετε το μείγμα των υγρών στο αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε ελαφρά.
- Μοιράστε το μείγμα στα χάρτινα κελάρια μάφιν που έχετε ετοιμάσει στο ταψί.
- Ψήνετε τα μάφιν στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 18-20 λεπτά, μέχρι να αναπτυχθεί μια κρούστα στο επάνω μέρος και να είναι αφράτα και ελαφρώς ελαστικά στο εσωτερικό.
- Βγάζετε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε.