Αυτή η συνταγή για μάφιν αυγών με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή σνακ. Είναι υγιεινή, νόστιμη και περιέχει αρκετή πρωτεΐνη για να σας κρατήσει ενεργητικούς για όλη την ημέρα.
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια φαρίνα
- 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι αλευρωμένο κατσικίσιο τυρί
- 1 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
- 1/4 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
- 4 αυγά
- 1/4 κούπα γάλα
- 1/4 κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα χοντροκομμένο κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάζετε το ταψί για τα μάφιν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες για μάφιν ή να αλευρώσετε το ταψί για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτετε το αλευρωμένο κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύετε καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
- Προσθέτετε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Προσθέτετε το χοντροκομμένο κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε ξανά.
- Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις φόρμες μέχρι το 3/4 του όγκου.
- Ψήνετε τα μάφιν για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μια ωραία χρυσαφί απόχρωση στην επιφάνειά τους.
- Αφαιρείτε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.