Μάφιν Αυγών με Σπανάκι και Κατσικίσιο Τυρί

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για μάφιν αυγών με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο πρωινό ή σνακ. Είναι υγιεινή, νόστιμη και περιέχει αρκετή πρωτεΐνη για να σας κρατήσει ενεργητικούς για όλη την ημέρα.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια φαρίνα
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι αλευρωμένο κατσικίσιο τυρί
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1/4 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 4 αυγά
  • 1/4 κούπα γάλα
  • 1/4 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χοντροκομμένο κατσικίσιο τυρί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ετοιμάζετε το ταψί για τα μάφιν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες για μάφιν ή να αλευρώσετε το ταψί για να μην κολλήσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το αλευρωμένο κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι και την κόκκινη πιπεριά και ανακατεύετε καλά.
  4. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα και το ελαιόλαδο. Χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  1. Προσθέτετε τα υγρά στα στεγνά συστατικά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  2. Προσθέτετε το χοντροκομμένο κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε ξανά.
  3. Με ένα κουτάλι γεμίζετε τις φόρμες μέχρι το 3/4 του όγκου.
  4. Ψήνετε τα μάφιν για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μια ωραία χρυσαφί απόχρωση στην επιφάνειά τους.
  5. Αφαιρείτε τα μάφιν από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Μοιραστείτε το: