Λυθρίνι στο Φούρνο με ελιές

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Υλικά:

  • 500γρ λυθρίνι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερή θυμάρι
  • 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. νωπές ψιλοκομμένες ελιές
  • 1/2 φλ. κρασί κόκκινο ή ζωμός κρέατος
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι για το στολισμό/ντρέσινγκ

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βρέξτε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα λυθρίνια στο κέντρο του.
  3. Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
  4. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα πάνω από τα λυθρίνια.
  5. Προσθέστε το κρασί ή τον ζωμό, το αλεύρι, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού στο ταψί.
  6. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το λυθρίνι να μαγειρευτεί καλά και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  7. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  8. Μόλις βγει από το φούρνο, αφήστε το λυθρίνι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
  9. Σερβίρετε το λυθρίνι με τις ελιές και βάζετε δίπλα μερικές φέτες λεμονιού. Στολίστε με φρέσκο θυμάρι.
Μοιραστείτε το: