Υλικά:
- 500γρ λυθρίνι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ξερό ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερή θυμάρι
- 1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. νωπές ψιλοκομμένες ελιές
- 1/2 φλ. κρασί κόκκινο ή ζωμός κρέατος
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Φέτες λεμονιού και φρέσκο θυμάρι για το στολισμό/ντρέσινγκ
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Βρέξτε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα λυθρίνια στο κέντρο του.
- Ανακατέψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μείγμα πάνω από τα λυθρίνια.
- Προσθέστε το κρασί ή τον ζωμό, το αλεύρι, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού στο ταψί.
- Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι το λυθρίνι να μαγειρευτεί καλά και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις βγει από το φούρνο, αφήστε το λυθρίνι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε το λυθρίνι με τις ελιές και βάζετε δίπλα μερικές φέτες λεμονιού. Στολίστε με φρέσκο θυμάρι.