Τα λουκάνικα με πουρέ πατάτας είναι μια κλασική συνταγή που απολαμβάνουν πολλοί. Ο συνδυασμός της αλατισμένης και αρωματικής γεύσης των λουκάνικων με τον απαλό και κρεμώδη πουρέ πατάτας δημιουργεί ένα πιάτο που είναι ζεστό, πλούσιο και πλήρες.
Υλικά:
- 6 λουκάνικα
- 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 κούπα γάλα
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20-25 λεπτά. Αφαιρέστε τις πατάτες από το νερό και αφήστε τις στην άκρη.
- Χαράξτε ελαφρώς την επιφάνεια των λουκάνικων με ένα μαχαίρι.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα στο τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να γίνουν χρυσό καφέ και να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό τους, για περίπου 8-10 λεπτά. Βγάλτε τα λουκάνικα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε τις πατάτες στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Προσθέστε το βούτυρο και το γάλα στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης μαλακή μάζα.
- Τοποθετήστε τα λουκάνικα πάνω από το πουρέ πατάτας και σερβίρετε ζεστό. Μπορείτε να διακοσμήσετε με λίγο δροσερό αγγούρι ή με ντομάτα κομμένη σε κύβους αν θέλετε.