Τα λουκάνικα με τις πατάτες στην κατσαρόλα είναι ένα κλασικό φαγητό που θα σας ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και μπορεί να ετοιμαστεί με λίγα απλά υλικά.
Υλικά:
- 6-8 χωριάτικα λουκάνικα
- 6 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένo
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γ. ξερό κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. νωπό μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα λουκάνικα και τρίψτε τα για να τα καταστρώσετε σε μια μονοακίδα στον πάτο της κατσαρόλας. Ψήστε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε τις πατάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε νερό μέχρι να καλύψετε τα λουκάνικα και τις πατάτες.
- Μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και καλύψτε την κατσαρόλα με καπάκι.
- Αφήστε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν οι πατάτες και να μαλακώσουν τα λουκάνικα.
- Βράστε ακόμα για 5-10 λεπτά χωρίς καπάκι, μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να δημιουργηθεί μια καταχυρωμένη σάλτσα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το πιάτο να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
- Σερβίρετε τα λουκάνικα με τις πατάτες ζεστά, αλλά όχι καυτά, διακοσμημένα με το ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή.