Λουκάνικα και Φασόλια Στιφάδο

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτό το πιάτο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πλούσιο και θρεπτικό φαγητό που συνήθως σερβίρεται ζεστό, στους κρύους μήνες του χειμώνα.

Υλικά:

  • 500 γρ. λουκάνικα (π.χ. κρητικά, πρασινά, κ.λπ.)
  • 500 γρ. φασόλια κοκκινιστά (προτιμήστε φασόλια που έχουν μαλακώσει προηγουμένως σε νερό ή σε θαλασσινό νερό, για να μειωθεί η χρόνος μαγειρέματος)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτετε τα λουκάνικα και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα στο εξωτερικό τους.
  4. Προσθέτετε τη ντομάτα και το τοματοπελτέ και ανακατεύετε καλά.
  5. Προσθέτετε τα φασόλια, το κονιάκ και ανακατεύετε καλά τα υλικά.
  6. Προσθέστε αρκετό νερό ώστε να καλύπτεται το περιεχόμενο και αφήστε να βράσει μέχρι να μαγειρευτούν τα φασόλια (περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με τη σκληρότητα των φασολιών).
  7. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  8. Σε ένα ποτήρι, ανακατέψτε το κονιάκ με λίγο νερό και προσθέστε το στο στιφάδο. Ανακατέψτε καλά.
  9. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, σερβίρετε ζεστό με ψωμί.
Μοιραστείτε το: