Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και ψητές πιπεριές είναι ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα που μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από μια ώρα.
Υλικά:
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και αφαιρεμένες οι κεφαλές και οι κέλυφοι
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. καυτερό πιπέρι
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τριμμένο τυρί Parmesan
- φρέσκος κομμένος βασιλικός για το στολισμό
Εκτέλεση:
- Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τις καθαρισμένες γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ.
- Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι και το καυτερό πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί Parmesan στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
- Προσθέστε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε τα ζυμαρικά να επικαλύπτονται από τη σάλτσα.
- Σερβίρετε τα λιγκουίνι σε βαθύ πιάτο. Στολίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και προσθέστε ακόμα λίγο τυρί Parmesan στην κορυφή.