Λιγκουίνι με Γαρίδες και Ψητές Πιπεριές

admin
2 Λεπτά
2 Λεπτά

Αυτή η συνταγή για λιγκουίνι με γαρίδες και ψητές πιπεριές είναι ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα που μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από μια ώρα.

Υλικά:

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και αφαιρεμένες οι κεφαλές και οι κέλυφοι
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ.γ. καυτερό πιπέρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τριμμένο τυρί Parmesan
  • φρέσκος κομμένος βασιλικός για το στολισμό

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις κομμένες πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τις καθαρισμένες γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Ψήστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν ροζ.
  5. Προσθέστε το πιπέρι, το αλάτι και το καυτερό πιπέρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά.
  7. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί Parmesan στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα.
  8. Προσθέστε τα λιγκουίνι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε τα ζυμαρικά να επικαλύπτονται από τη σάλτσα.
  9. Σερβίρετε τα λιγκουίνι σε βαθύ πιάτο. Στολίστε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και προσθέστε ακόμα λίγο τυρί Parmesan στην κορυφή.
Μοιραστείτε το: