Το βραστό λαυράκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ελλάδα και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
- 1 κιλό λαυράκι
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε το λαυράκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να είναι πλήρως ψημένο.
- Στο μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον ντοματοχυμό, τη δάφνη και την κάπαρη στα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το λαυράκι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε τα λαχανικά και το λαυράκι.
- Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα και να έχει εξατμιστεί το περισσότερο από το νερό.
- Απομακρύνετε τη δάφνη και σερβίρετε το λαυράκι και τα λαχανικά με μια κουταλιά από το σάμπινιο που δημιουργείται στον πάτο της κατσαρόλας.
- Σερβίρετε το βραστό λαυράκι ζεστό, συνοδευόμενο με φρέσκο ψωμί και αγνό ελαιόλαδο.