Λαυράκι Βραστό

admin
1 Λεπτά
1 Λεπτά

Το βραστό λαυράκι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στην Ελλάδα και μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα.

Υλικά:

  • 1 κιλό λαυράκι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε το λαυράκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατόνερο για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να είναι πλήρως ψημένο.
  2. Στο μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες σε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τον ντοματοχυμό, τη δάφνη και την κάπαρη στα λαχανικά και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το λαυράκι και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο γούστο σας και προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψετε τα λαχανικά και το λαυράκι.
  6. Βράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμα και να έχει εξατμιστεί το περισσότερο από το νερό.
  7. Απομακρύνετε τη δάφνη και σερβίρετε το λαυράκι και τα λαχανικά με μια κουταλιά από το σάμπινιο που δημιουργείται στον πάτο της κατσαρόλας.
  8. Σερβίρετε το βραστό λαυράκι ζεστό, συνοδευόμενο με φρέσκο ψωμί και αγνό ελαιόλαδο.
Μοιραστείτε το: