Χρειάζεστε κάτι ιδιαίτερο και νόστιμο, δοκιμάστε αυτές τις μικρές μπουκιές φτιαγμένες με προπαρασκευασμένη ζύμη.
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- 1 συσκευασία (226 γραμ.) ψυγμένη ζύμη
- 1 (226 γραμ.) τυρί κρέμα
- 1 (425 γραμ.) κουτί βύσσινο χωρίς κουκούτσι, στραγγισμένο
- σπρέι μαγειρικής
- αλεσμένη κανέλα για γεύση
Εκτέλεση:
-
Πασπαλίστε ελαφρά μια επιφάνεια με αλεύρι. Ξετυλίγουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε τρίγωνα κατά μήκος των διάτρητων γραμμών.
-
Αλείφουμε κάθε τρίγωνο με τυρί κρέμα.
-
Ρίξτε 3 ή 4 κεράσια στο ευρύτερο τμήμα κάθε τριγώνου ζύμης. Τυλίξτε προσεκτικά, φροντίζοντας τα κεράσια να μείνουν σφιγμένα. Διπλώστε ελαφρά τις άκρες κάθε ρολού, ώστε να σχηματίσει ένα σχήμα μισοφέγγαρου.
-
Ψεκάστε το καλάθι της φριτέζας αέρος με αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής. Τοποθετήστε προσεκτικά τα κρουασάν στο καλάθι.
-
Ρυθμίστε τη φριτέζα αέρος στους 400 βαθμούς Φ (200 βαθμούς Κελσίου).
-
Τηγανίζουμε τα κρουασάν μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, περίπου 5 λεπτά. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα κρουασάν δεν κολλάνε μεταξύ τους και ότι δεν έχουν ροδίσει πολύ. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 με 3 λεπτά ακόμα.
-
Μεταφέρετε τα κρουασάν σε ένα πιάτο και πασπαλίζετε με κανέλα.