Αυτή η συνταγή για κρεμώδεις ταλιατέλες με μανιτάρια και μπέικον είναι μια πλούσια και γευστική εκδοχή της κλασικής ιταλικής συνταγής. Η κρέμα γάλακτος προσθέτει μια κρεμώδη και πλούσια υφή στη σάλτσα, ενώ τα μανιτάρια προσθέτουν μια ελαφριά και αρωματική γεύση. Το μπέικον προσθέτει μια αλμυρή και καπνιστή νότα, ενώ το τυρί Parmesan προσθέτει μια πλούσια γεύση.
Υλικά:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 200 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι και πιπέρι
- τριμμένο τυρί Parmesan για το στολισμό
Εκτέλεση:
- Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τις καλά και αφήστε τις στην άκρη.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1-2 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και το μπέικον στην κατσαρόλα και σοτάρετε μέχρι να χρυσίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε το θυμάρι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σάλτσα να βράσει για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τις βραστές ταλιατέλες στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά ώστε να επικαλύπτονται από τη σάλτσα με τα μανιτάρια και το μπέικον.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στις ταλιατέλες σύμφωνα με την προτίμησή σας και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες σε βαθύ πιάτο και στολίστε με τριμμένο τυρί Parmesan.