Η γαριδομακαρονάδα με πιπεριές είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη γεύση της πικάντικης πιπεριάς με μια κρεμώδη, λεία σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που εντυπωσιάζει τους καλεσμένους και είναι ιδανικό για επίσημες περιστάσεις ή για μια ειδική βραδιά μαγειρικής. Η πιπεριά προσθέτει μια ελαφριά πικαντική γεύση που συμπληρώνει τη γλυκιά γεύση της γαρίδας και η κρεμώδης σάλτσα ολοκληρώνει το πιάτο και το κάνει εξαιρετικά λείο και γευστικό.
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (π.χ. σπαγγέτι)
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πιπεριές (κόκκινη και πράσινη), κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. ξηρό λευκό κρασί
- 1 κ.σ. αχνή καυτερή πάπρικα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. φρέσκια βασιλικό ή άλλο αγαπημένο βότανο
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και κρατήστε ζεστά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις πιπεριές και συνεχίστε να σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέστε τις γαρίδες και συνεχίστε να σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να μαγειρεύονται, περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε το ξηρό λευκό κρασί και αφήστε το να βράσει για 2 λεπτά.
- Προσθέστε την αχνή καυτερή πάπρικα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Προσθέστε το μακαρόνι στη σάλτσα και ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
- Προσθέστε το βασιλικό ή άλλο αγαπημένο σας βότανο και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε ζεστό, αλατοπιπερώνοντας κατά προτίμηση και διακοσμώντας με λίγο φρέσκο βασιλικό.